Huis Van Werkvermogen Ilmarinen

Diposting pada

Onder gezondheid wordt verstaan de. Het is een hulpmiddel dat is ontwikkeld door de finse professor ilmarinen.

Pagina Niet Gevonden Motivatie Wetenschappelijk Onderzoek Leiderschap

Het werkvermogen en de factoren die er een invloed op hebben werden door de finse professor juhani ilmarinen samengevat in het huis van werkvermogen.

Huis van werkvermogen ilmarinen. Het huis geeft de relatie aan tussen de individuele organisatorische en sociale dimensies van werkvermogen. Voor een goed werkvermogen is het van belang dat de verschillende verdiepingen in balans zijn. Wat is het huis van vermogen.

Het huis van werkvermogen is opgebouwd uit een viertal verdiepingen namelijk. De onderste verdieping is de basis en bevat de fysieke en geestelijke gezondheid. Het werkvermogen en de factoren die er een invloed op hebben werden door de finse professor juhani ilmarinen samengevat in het huis van werkvermogen.

Het werkvermogen geeft aan in welke mate een werknemer zowel lichamelijk als geestelijk in staat is om zijn huidig werk uit te voeren. Figuur huis van werkvermogen naar ilmarinen et al. Gezondheid competenties normen en waarden en werkomstandigheden.

Juhani ilmarinen grondlegger concept van werkvermogen en work ability index. Daarna heeft men kennis en vaardigheden nodig om. Huis van werkvermogen naar ilmarinen werkvermogen werk normen waarden competenties gezondheid maatschappij vrienden bekenden familie omstandigheden inhoud en eisen management en leiderschap houding motivatie vaardigheden kennis functionele capaciteiten duurzame inzetbaarheid en gezondheidsmanagement 34.

Het werkvermogen en de factoren die er een invloed op hebben werden door de finse professor juhani ilmarinen samengevat in het huis van vermogen. Hij maakte de vergelijking met een huis waar verschillende verdiepingen het dak dragen. Het dak van het huis is het werkvermogen en steunt op vier verdiepingen.

Professor ilmarinen stelde vast dat verschillende factoren van invloed zijn op het behoud en de ontwikkeling van het individuele werkvermogen. Een dak staat pas stevig op een huis als alle verdiepingen in orde zijn. De variabelen die het werkvermogen bepalen worden samengevat in het huis van werkvermogen.

Ter verduidelijking van het begrip werkvermogen hebben ilmarinen en zijn collega s het huis van werkvermogen opgesteld. Het huis van werkvermogen is geen echt huis. Een dak staat pas stevig op een huis als alle verdiepingen in orde zijn.

De dimensie gezondheid bevindt zich op de begane grond van het huis en staat symbool voor het fundament van een goed werkvermogen. Het huis van werkvermogen geeft de relatie weer tussen de individuele organisatorische en sociale dimensies van werkvermogen. Of huis van ilmarinen vernoemd naar prof.

Hij deed onderzoek naar duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Het huis van werkvermogen heeft verschillende verdiepingen die symbool staan voor gezondheid persoonlijke ontwikkeling talent persoonlijke drijfveren en je werk de organisatie. Met dit huis kan de organisatie een team of de individuele medewerker inschatten hoe goed men in staat is om het werk lichamelijk en psychisch uit te voeren.

Het dak van het huis is het werkvermogen en steunt op vier verdiepingen. De onderste verdieping is altijd gezondheid zo heeft de ontwerper van het model de finse professor juhani ilmarinen dit bepaald. Dit model wordt daarom ook wel het huis van werkvermogen genoemd.

Pin Op Hr

Afbeeldingsresultaat Voor Huis Van Werkvermogen Ilmarinen Engels

Tinggalkan Balasan

Alamat email Anda tidak akan dipublikasikan. Ruas yang wajib ditandai *